:: kissala :: omat kissat :: sijoituskissat :: pennut :: pentueet  :: vieraskirja :: päivitykset  ::

KISSALA
 

Alunperin olen ollut koiraihminen, mutta muutettuani itsekseni asumaan, tuli otettua kaksi maatiaskissaa seurakseni. Tämä oli kaikken loogisin valinta, sillä Helsingin keskustassa on mielestäni hieman hankalaa pitää koiraa.

Ensimmäiset ystäväni olivat tyttöjä, jotka tosin myytiin minulle poikina. Tästä johtuen ja hyvässä uskossa nimesinkin kaverini Konstaksi ja Oskuksi.

Ensimmäinen rotukissani oli (ja on yhä) ragdoll Mirandos' Donnie Brasco eli tuttavallisemmin Pirkko. Täytyihän sekaisin väännettyjen nimien perinnettä jatkaa =) Pirkko siis on poika.

Siperiankissoihin tutustuin vasta vuosia Pirkon hankkimisen jälkeen. Tapasin eräässä Porvoon näyttelyssä Merja Tolosen omistaman Gordin. Kiinnostukseni heräsi oitis ja sain kuulla, että Eriika Jähillä (om.Sirainen) olisi pentuja tarjolla FIN*Siperiankulta-kissalastaan.

Uuden kodin luotani näistä karvakavereista sai Siperiankulta Derric eli Terttu ja hieman myöhemmin Siperiankulta Galilei eli Kerttu.

Lumikissan väelle iso kiitos kun tarjosivat yhteisomistukseen kollia Ermak Dauria:a,tuttujen kesken Herkku, Moskovasta kasvattajana Tatiana Mareeva. Herkku on varsin menestyksekäs kolli, joka on kissalani kantauros.Herkulla on monia upeita jälkeläisiä suomen lisäksi Ruotsissa ja Saksassa ja peräti 5 niistä on saavuttanut kategorian parhaan palkinnon :)

Tähän väliin luokseni eksyi Tallinnan näyttelyn päätteeksi hännätön pikkuneiti Kuriilien bobtail Valeri.
Valeri (kutsumanimeltään Nti. Ötökkä) on ensimmäinen rotuaan Suomessa. Nti Ötökän myötä kiinnostuksemme Kuriilien Bobtaileihin kasvoi ja päätimme yhteistyössä Lumikissan kissalan kanssa hankkia pariskunnan. Harmi ja Lissu eli IC Harald Forbarra of Barrayar ja Fata-Morgana of Barrayar muuttivat suomeen 2004 vuoden alussa Moskovalaisesta kissalasta ja pyöräyttivätkin suomen ensimmäisen bobbari pentueen ja myös kissalani ensimmäisen pentueen kesällä 2005. Yhteistyömme Lumikissan kissalan kanssa jatkuu myös bobtailien parissa ja nykyisin meillä on kaunis kilpparitiikeri valkoinen bobbari tyttö sijoitettuna Alizarin kissalassa :)

Tästä siis alkoi kasvatustoiminta: pienimuotoisena tosin, mutta kuten aina on tapana sanoa "Ei määrä vaan laatu".
KASVATUKSESTA

Kissalani nimi FIN*Cherrytail's hyväksyttiin keväällä 2004 FiFe:ssä ja kesällä 2005 ensimmäinen Cherrytails pentue näki päivän valon. Ensimmäistä Siperiankissa pentuetta odotellaan kissalaani keväällä 2006.


Kasvatuksessa käytän ainoastaan terveitä ja hyväluonteisia kissoja. Kaikki siitoskissat testataan säännöllisesti Fel ja Fiv   nagatiivisiksi ja kaikki siitoskissat ovat A-veriryhmää.

Kasvatuksessa käytettävien siperiankissojen sydämet testataan myös HCM:n varalta.

Kasvattamani pennut muuttavat uuteen kotiin vähintään 12 viikon ikäisinä. Tällöin ne ovat saaneet rokotukset ja madotukset kahteen kertaan. Toisella rokotuskerralla eläinlääkäri suorittaa myös pentutarkistuksen ja samalla pennut mikrosirutetaan. Kaikki pennut ovat Fife rekisteröityjä ja uudet omistajat saavat rekisterikirjan pennun mukaan luovutuksen yhteydessä (jos pennun kauppasumma on kokonaisuudessaan maksettu).

Pennun mukana seuraa myös kirjalliset hoito-ohjeet, pentupakkaus, vanhempien testitulokset (Fel, Fiv, microsporum vanis, veriryhmä) sekä muut tarpeelliset tiedot uusille omistajille.

Kiireisissä tapauksissa olen aina (päivin ja öin) tavoitettavissa, mikäli ongelmia pennun kanssa ilmenee.

Mikäli olet halukas hankkimaan siperiankissa tai kuriilien bobtail-pennun kissalastani, Sinun kannattaa vierailla sivuillani aika ajoin. Päivitän sivuja säännöllisesti ja tiedotan suunnitteilla olevista ja vahvistuneista pentu-uutisista.

Tiedusteluihin vastaan mahdollisimman nopeasti. Asiattomien ja nimettömien "tahtookissan"-viestien loppusijoituspaikka on roskakorissa. Pyydänkin siis kertomaan viestissä itsestäsi sekä siitä minkälaista kissaa kaipaat: näyttely- vai lemmikkikissaa, poikaa vai tyttöä ja tietenkin onko jonkinlaisia väritoivomuksia.

En ota etukäteen varausmaksuja vastaan lainkaan vaan vasta sen jälkeen kun näen montako pentua syntyy ja minkälaisia palleroita maailmaan putkahtaa.

Kissalani kissat eivät missään tapauksessa ulkoile vapaana, ainoastaan ulkotarhassa tai valjaissa. Tämän periaatteen suhteen olen ehdoton.


 

 


 FIN*CHERRYTAILS
Ira Weckström
Hiihtomäentie 35 a 8
00800 HELSINKI
Puh: 0400-587985
cherrytails@gmail.com
www.cherrytails.fi